Škripekova kampaň „Nahota na predaj“ aj na víkendovom CampFeste

02.08.2013 Bratislava

Na víkendovom CampFeste bude poslanec hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Branislav Škripek pokračovať so svojou kampaňou „Nahota na predaj“. Poslanec tak chce nazbierať 100.000 podpisov a na jeseň 2013 predložiť Národnej rade petíciu za ochranu mravnosti deti a mládeže vo verejnom priestore. Škripek zároveň plánuje opäť predložiť upravený návrh zákona o ochrane mravnosti do pléna.
„Vzhľadom na to že v demokracii sila zmeny spočíva priamo úmerne počtu ľudí, ktorí po nej vyjadria vôľu, rozhodol som sa pre zber podpisov pod petíciu. Petíciu, ktorá ma za cieľ zastaviť vulgárnu nahotu vo verejnom priestore, na stránkach dennej tlače,“ píše Škripek vo svojom blogu. Počet podpisov pod jeho petíciu už pritom prerástol 25 tisíc.
Poslanec ďalej zdôrazňuje, že zmena, ktorú iniciuje nie je žiadnou cenzúrou, ani zásahom do slobody vydavateľov. „Naopak ide mi ochranu nás, tých ktorým tieto stránky novín spôsobujú nadvihnuté obočie. Tým, ktorým ide o priestor pre výchovu svojich detí v zdravom prostredí. Dôvody, pre ktoré som sa rozhodol na tento jav upozorniť sú reakcie mladých rodín, ktoré dostávam vo veľkom množstve a z ktorých vyplýva, že ich vulgárne zobrazovanie ľudskej nahoty poburuje,“ dodáva Škripek.


B. Škripek
 

Vyberte región